طب ایرانی وبلاگ

۵ روش برای درمان‌ طبیعی آلرژی‌های بهاره

همان طور که می‌دانید فصل بهار با تغییرات آب و هوایی بسیاری همراه است و یکی از عمده‌ترین مسائلی که در بهار برای همه‌ی ما به وجود می‌آید آلرژی‌های فصلی یا رینیت آلرژیک است.

افرادی که عموما با آغاز فصل بهار دچار حساسیت‌ها و آلرژی‌های فصلی می‌شوند با رعایت نکات و تدابیری که در متون طب ایرانی به آن اشاره شده، می‌توانند از ابتلا به این بیماری‌ها در اولین فصل سال پیشگیری کنند.

بهترین روش پیشگیری از آلرژی‌ها

افرادی که حساسیت‌های فصلی را تجربه می‌کنند با نزدیک شدن بهار می‌توانند به رعایت یک رژیم غذایی ساده به‌مدت ۳ روز از ابتلا به آلرژی‌ها و حساسیت‌های فصل بهار پیشگیری کنند.

این افراد باید به‌مدت ۳ روز تنها از ماءالشعیری که به‌صورت سنتی و بدون استفاده از مواد شیمیایی و نگهدارنده تهیه شده، استفاده کنند و در این سه روز نباید از ماده غذایی دیگری استفاده کنند. پس از اتمام این رژیم غذایی ۳ روزه باید از سبزی‌های پخته شده، بدون ادویه و کم حجم به‌عنوان غذا استفاده کنند.

دو ساعت قبل از خوردن ماءالشعیر و چهار ساعت بعد از خوردن آن، سه قاشق غذاخوری سکنجبین را در یک لیوان آب مخلوط و میل کنید.

روش تهیه ماءالشعیر ساده و طبی

مقداری جو پوست کنده را با ده برابر آن آب مخلوط کرده، روی آتش نرم بجوشانید و کف‌های به وجود آمده را از روی آب بگیرید و دور بریزید. وقتی آب تا حدی به رنگ سرخ درآمد از روی شعله بردارید و از تکه پارچه‌ای مانند کرباس عبور داده و صاف کنید.


جوشانده‌ای بی بدیل برای ورم لوزه‌ها

ورم لوزه‌ها که به گلودرد معروف است، دهان و لوزه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. نشانه‌های شایع آن عبارتند از تب، گلو درد (زخم گلو نیز گفته می‌شود) و تورم در ناحیه گردن، برای رهایی از این مشکل استفاده از جوشانده‌ی زیر تاثیر فراوانی دارد:

مازو ۲ عدد
تاجریزی ۱ مشت
عدس ۲ قاشق غذاخوری
سماق ۱ کف دست
پوست انار خشک ۱ کف دست

تمام مواد ذکر شده را با هم درون ۶ لیوان آب ریخته، بجوشانید تا ۳ لیوان آن بماند. بعد جوشانده را صاف کرده و در طول روز ۳ تا ۵ بار «هر ۲ ساعت یکبار» غرغره کنید. باید دقت کنید اگر همراه ورم لوزه‌، سرخی گونه، چشم، زبان و عطش وجود داشت و این علایم با تب نیز همراه بود در کل روز ماءالشعیر ساده و طبی میل کنید.


دمنوش برای خارش گلو

در بسیاری از حساسیت‌ها فرد مبتلا به آلرژی از خارش گلوی خود در فصل بهار شکایت دارند. درمانگران طب ایرانی برای درمان این عارضه از جوشانده‌ای گیاهی استفاده کرده و نوشیدن آن را یک بار در روز به بیماران‌شان توصیه می‌کنند.

برای تهیه این جوشانده لازم است ۱۰ گرم گل بنفشه و ۱۰ گرم شکرتیغال را در ۲ لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانید تا یک لیوان آن باقی بماند.

دم‌نوش حاصل شده را صاف کرده و شب پیش از خواب میل کنید اما در افرادی که خارش گلوی‌شان خیلی زیاد است و باعث می‌شود تا از برنامه‌های روزانه خود باز بمانند توصیه شده تا علاوه بر شب، صبح نیز بعد از بیدارشدن از خواب یک لیوان دیگر از این دم‌نوش گیاهی بنوشند.


روش تهیه شربت عناب

شربت عناب بهترین نوشیدنی برای فصل بهار و تابستان است و بهترین شربت برای جلوگیری از جوش‌های پوستی و آلرژی‌ها است. همچنین صاف کنندۀ خون، مسکن التهاب، تشنگى و تیزی خلط خون است.

عناب تازه و نرم به مقدار دلخواه را به ۴ تا ۱۰ برابر آب اضافه کنید و صبر کنید تا عناب‌ خوب پخته شود، با پشت کفگیر عناب‌ها را له کرده و خوب بهم بزنید، وقتی عناب‌ها کاملا پخته شدند، صاف کنید و با هم وزنش، شکر سفید مخلوط کرده، دوباره بجوشانید تا به قوام شربت برسد.


تسکین عطسه بهاره با روغن بنفشه

درمانگران طب سنتی برای درمان عطسه‌های ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی، استفاده از روغن بنفشه و بادام را به بیماران‌شان توصیه می‌کنند. افرادی که از دست عطسه‌های بی‌وقفه کلافه می‌شوند، روزی دو بار، یک قطره از روغن بنفشه را درون حفره‌های بینی خود بچکانند.

علاوه بر این با استفاده از روغن بنفشه یا بادام، پیشانی خود را ماساژ بدهند. این کار موجب می‌شود از شدت عطسه‌ها کم و در مواردی نیز به طور کامل برطرف شود.

در کنار استفاده از روغن بنفشه، پرهیز غذایی نیز یکی دیگر از راهکارهای برطرف کردن عطسه‌های فصلی است. درمانگران به بیماران‌شان توصیه می‌کنند از خوردن انواع ادویه، غذاهای سرخ کردنی، شکلات و قهوه در فصل بهار پرهیز کنند و مصرف آنها را به حداقل برسانند.