خواص فلفل سیاه با بیش از ۴۰۰۰ سال سابقه کشت و استفاده در تمام دنیا بر همه مشهود است. فلفل سیاه یا پلپل سیاه میوههای خشک شده تیره رنگ گیاه فلفل است.
فلفل سیاه Piper nigrum گیاهی است خوراکی و دارویی، دارای طعمی تند که میوه آن ادویهای است با طعم تند و سوزاننده.

این گیاه رونده، گلدهنده و از خانواده Piperaceae است و معمولاً به صورت خشک به عنوان ادویه و چاشنی استفاده میشود.
فلفل از بوتهای باریک و بلند و در رنگهای متنوعی چون سبز، قرمز، زرد، و نارنجی به دست میآید و برای خوش طعم کردن غذا از آن استفاده میشود.
فلفل در هندوستان از دیر باز به عنوان ادویه مورد استفاده بوده است. دانه فلفل پس از خشک و ساییده شدن در رنگهای سیاه، سفید و سرخ عرضه میشود.
تا اواخر قرون وسطی از هندوستان به اروپا و سایر نقاط جهان تجارت میشد. اما با کشف قاره آمریکا نوع جدیدی از فلفل بومی قاره آمریکا کشف شد.
فلفل سیاه در دوران باستان به عنوان طلای سیاه و یکی از جایگزینهای پول در تبادلات تجاری دنیای قدیم کاربرد داشته است.
میوههای سیاه فلفل در مقبره فراعنه مصر نیز یافته شده و حداقل ۴۰۰ سال قبل از میلاد به یونان و روم باستان راه یافته است.

فلفل سیاه
فلفل سیاه درختچهای است چند ساله و بالارونده که از محل گرههای روی ساقه آن ریشههای چسبنده خارج شده و گیاه خود را روی درختان دیگر مستقر میکند.
برگهای آن ساده، متناوب، ضخیم، چرمی، بدون کرک، تخم مرغی پهن با راسی نوک دار، سبز و درخشان، به طول ۱۲ تا ۱۵ و به عرض ۸ تا ۱۲ سانتیمتر هستند.
گلهای آن در سنبلههایی به طول ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر به رنگ مایل به سبز به شکل تخم مرغی تا کرویمی باشد که هنگام جوانه زدن سبز درخشان و در هنگام رسیدن قرمز روشن است.

فلفل سیاه در طب سنتی ایرانی
فلفل معرب پلپل فارسی است و فلفل گرد نیز مینامند؛ ثمری هندی است و گیاه آن دو نوع شنیده شده سیاه و سفید و سفید آن بری و بستانی میباشد.
طبق دیدگاه طب سنتی ایران طبع فلفل سیاه گرم و خشک است و در بیماریهای بلغمی اعضای مختلف نظیر سیستم تنفسی، دستگاه گوارش، عضلات و مفاصل بسیار موثر است.
بررسیهای انجام شده در متون طب سنتی و متون گیاهشناسی نوین نشان میدهد که فلفل سیاه را میتوان معادل گونهPiper nigrum L. دانست.
اشکال متنوع دارویی حاوی فلفل سیاه در مکاتب گوناگون طب سنتی و مکمل کاربردهای نسبتا زیادی دارد که برخی از مهمترین آنها شامل اختلالات گوارشی، سوءهاضمه، نفخ، اسهال، مشکلات تنفسی مانند سرفه و زکام و آسم، دردهای عصبی، آرتریت، محرک غشاهای مخاطی و ترشح شیر میباشند.
طبع فلفل سیاه گرم است یا سرد
به بیانی ساده طبع فلفل گرم و خشک در درجه سوم است. طبیعت سیاه آن در آخر سوم و سفید و یا مقشر یا پوست گرفته سیاه آن در اول سوم گرم و خشک و شیخالرئیس طبع فلفل سیاه را در چهارم گرم و خشک گفته است.

خواص فلفل سیاه
فلفل حل کننده و جذب کننده و گرم کننده و پاک کننده بلغم است و با نیروی پادزهری که در آن موجود است عموماً مقوی حافظه و اعصاب و برای امراض عصبی بسیار مفید است و جویدن آن با مویز برای دفع رطوبتهای زاید مغز و معده نیز توصیه شده است.
فلفل جداکننده بلغم از مجاری و گرم کننده و مقوی معده و کبد و هضم کننده غذا و اشتهاآور و رفع کننده ترشی معده و لطیف کننده غذاهای سنگین و رقیق کننده خون غلیظ در افراد سرد مزاج است.
همچنین فلفل برطرف کننده نفخ و دل پیچه است و مداومت در مصرف آن از قولنج بلغمی جلوگیری نموده و سرمه کردن آن برطرف کننده تاریکی چشم و جلای سفیدی آن است
از دیگر خواص فلفل سیاه این است که برای رفع سرفههای سرد مرطوب و تنگی نفس و دردهای سینه و آسم مفید و با عسل برای خناق بلغمی و پاک کردن ریه و جلوگیری از جمع شدن رطوبتهای لزج و بلغم در سینه بسیار سودمند است.
فلفل سیاه برای سرماخوردگی
این ادویه خاصیت ضدباکتریایی دارد و در درمان سرماخوردگی، سرفه و سینوزیت موثر است و گرفتگی بینی را برطرف میکند. فلفل سیاه برای رفع نزلههای سرد و دفع سموم سرد و تر بسیار کارساز است، برای همین برای سرماخوردگی توصیه میشود.
خواص روغن فلفل سیاه
تدهین یا روغن مالی با روغن فلفل سیاه برای فلج و سستی اعضاء و کلیه امراض سرد و مرطوب و رفع تشنج و لقوه و تبهای سرد نافع است. گرم کننده و بهبود دهنده گردش خون و تسکین دهنده روماتسیم و آرتریت، خصوصا در طول زمستان که علائم آن شدت مییابند میباشد.
ممنون از اطلاعاتخوبتون موفق باشید